Julkaistu

Energian säästäminen tulevaisuuteemme

Vuosien ja vuosikymmenten ajan ihmiset ovat käyttäneet liikaa ja hyödyntäneet energiavaroja väärin ajatellen niiden olevan rajoittamattomia. Hiili, bensiini ja luonnolliset kaasun energialähteet metsien, veden ja muovituotteiden kanssa käytettiin ilman harkintaa tai suunnittelua. Tämä liiallinen käyttö on johtanut nykyiseen tilanteeseen, jossa energiasta on tullut niukkaa ja meidän tarvitsee toteuttaa toimenpiteitä ja askelia energian säästöä kohti tulevaisuuden sukupolvia varten. Toisin kuin aikaisemmat sukupolvet, meidän täytyy harkita niitä, jotka perivät kauniin planeettamme jälkeemme ja meidän täytyy jättää heille siistimpi, vihreämpi ja kannattavampi planeetta.Saavuttaaksemme tämän tavoitteen, meidän täytyy käynnistää maailmanlaajuiset, valtakunnalliset ja jopa henkilökohtaiset askeleet energian säästöön tulevaisuutta varten. Varsinkin suurissa kaupungeissa, jossa suuria määriä energiaa tarvitaan päivittäin lämmitykseen, valaistukseen, ilmastointiin ja teolliseen tarkoitukseen ja energiajätteen vähentäminen olisi välttämätöntä. Kivihiili, hiili ja maakaasut eivät ole rajoittamattomia ja uusiutuvaa energiaa käyttämällä ne säilyvät pidempään ja antavat tieteelliselle yhteisölle mahdollisuuden keksiä uutta teknologiaa, jotka tekevät ihmiskunnasta vähemmän riippuvaisia niistä.

Miten voin säästää energiaa?

Henkilökohtaisella tasolla, on olemassa satoja vinkkejä ja keinoja, joita voit seurata säästääksesi energiaa. Loppujen lopuksi, jos kaikki meistä toteuttaisi niitä ja auttaisi, mikä on nyt henkilökohtaista, muuttuu pian maailmanlaajuiseksi ongelmaksi. Kaikki alkaa kotoa. Me kaikki käytämme energiaa kotona ruoan laittoon, lämmitykseen, peseytymiseen ja sähkölaitteisiin. Seuraamalla yksinkertaisia askeleita, voimme vähentää kulutettua energiaa, täten käytämme vähemmän rahaa sähköön, mutta myös autamme ympäristöä. Kotisi tekeminen energiatehokkaammaksi on oikeastaan helpompaa kuin luulet. Yksi ensimmäisistä asioista, jonka voit tehdä, on eristää talosi. Hyvä eristys tekee valtavan eron lämmityksen kustannuksen suhteen ja sen pitäisi olla listasi prioriteettinä ensimmäisenä. Lähesty sitä vaihtamalla ikkunasi ja ovesi energiatehokkailla ratkaisuilla, jotta lämmitys ei pakene huoneistostasi. Jos tunnet, että eristyksen kustannukset ovat liikaa, on olemassa valtion tai pankkien ohjelmia, jotka voivat auttaa sinua taloudellisesti.Yksinkertaiset asiat tekevät ihmeitä talollesi ja ympäristölle. Voit vaihtaa hehkulamput talossasi tai työpaikallasi energiatehokkaisiin LED-lamppuihin. Sähkökustannukset alenevat ympäristöystävällisen ratkaisun kautta.

LED-lamput kestävät kauemmin, ovat verrattain halpoja ja ne ovat vihrein vaihtoehto markkinoilla. Tämän lisäksi, varmista, että sammutat kaikki valot ja sähkölaitteet, kun et käytä niitä. Älä jätä kannettavaa tietokonetta, tietokonetta, televisiota tai keittiölaitteita valmiustilaan, sillä se kuluttaa tarpeetonta energiaa. Voit myös asentaa uusiutuvan energian lähteitä, jotka vähentävät C02-ulostuloasi energiakustannuksien lisäksi. Aurinko, tuuli ja vesi ovat loistavia, vihreitä ja uusiutuvia energianlähteitä, jotka eivät jätä suurta merkkiä ympäristöön. Voit aloittaa tuottamalla omaa sähköäsi kotona käyttäen aurinkopaneeleita, biomassaa tai jopa tuulimyllyjä. Viimeinen asia, jonka voit tehdä henkilökohtaisella tasolla, on valita paikalliset tuottajat, kun hankit elintarvikkeita ja käyttää julkista liikennettä autosi sijaan. Voit kävellä tai pyöräillä ja myös kierrättää jokaisen pakkauksen, jonka voi kierrättää. Tutki myös monia eri keinoja kompostoida ruokasi ja tapoja, joilla voit vähentää päivittäistä veden käyttöäsi. Myös lihan ja maitotuotteiden käytön vähentäminen on hyvä ratkaisu säästää energiaa ja säilyttää ympäristöä.

Henkilökohtaisten toimenpiteiden ohella, maat ja maailmanlaajuiset organisaatiot, kuten Yhdistynyt unioni ja Euroopan unioni, joutuvat ottamaan maailmanlaajuisia askelia varmistaakseen, että joka maa seuraa tiettyjä protokolleja ja menettelytapoja säilyttämään ja olemaan hukkaamatta energiaa. Maat voivat valita uusiutuvat lähteet kattamaan kansalaisten tarpeet. Maat sekä koulut ja koulutus voivat viljellä ympäristön suojelua tarjoamalla yllykkeitä ja vaikutteita sen hyvin käyttäytyville kansalaisille. On kaupunkeja maailmassa, jotka ovat kieltäneet autojen käytön rajojen sisällä ja jotkut tarjoavat pyöräileville kansalaisille kuponkeja ja ilmaista ruokaa sekä olutta. On myös kaupunkeja, joissa kansalaiset voivat maksaa bussi- tai metromaksun muovipulloilla. Ratkaisuja energian säästöä kohti tuleville sukupolville on olemassa. Hallituksien, maiden, organisaatioiden ja yksilöiden täytyy alkaa toteuttamaan niitä. Nyt on oikea aika perustaa toimintasuunnitelmia, jotka auttavat meitä säästämään energiaa tulevaisuutta varten. Meidän täytyy olla ajattelematta tätä päivää ja itseämme. Jossakin vaiheessa, lapsemme perivät planeetan ja heidän pitäisi nauttia siitä niin paljon kuin me nautimme tällä hetkellä.