Julkaistu

Ympäristömme tulevaisuus

Nykyään planeettamme ja ympäristömme tulevaisuudesta on valtava kiista. Ihmisen läsnäolon tulos ja inhimillisten voimavarojen hyväksikäyttö maapallolla on uhkaavaa. Jääpeitteen sulamisesta ilmaston lämpenemiseen ja aavikoitumiseen, planeettamme tulevaisuus näyttää synkältä. Kiistattomat tieteelliset tosiasiat sekä fyysiset ilmiöt, kuten tulvat, pitkät kuivuusjaksot ja merenpinnan nousu eivät jätä mitään keskusteltavaa. Niin sanottu sininen planeetta on kriittisellä tasolla ja jos emme toimi paikallisesti sekä maailmanlaajuisesti, kohtaamme todennäköisimmin katastrofaalisia mittasuhteita. Tiedemiehet keksivät tuomiopäivän kellon, joka symboloi ja edustaa, kuinka kaukana tai lähellä ihmisten aiheuttama maailmanlaajuisen katastrofin tapahtuminen on. Vuoden 2018 lopussa, kello osoitti kahta minuuttia vailla keskiyöhön, keskiyö merkiten apokalyptisen maailman saapumista. Tarpeetonta sanoa, että tämä ei ole aika pohdiskeluun ja puhumiseen, vaan toimintaan ja ratkaisuun. Ja herra David Attenboroughin sanoilla Yhdistyneiden Kansakuntien ilmastonmuutoksen kokouksessa Puolassa: “Sivilisaation ja luonnon maailman romahtaminen on horisontissa.” 

Kuinka voimme toimia säilyttääksemme ympäristön

Vuoden 2019 alussa monet kääntyivät kasvissyöjiksi, joka on yksi ratkaisuista vaikutuksen vähentämiseksi maapallolla. Lukuun ottamatta lihan tai maitotuotteiden käytön välttäminen tai yksinkertaisesti niiden vähentäminen voi auttaa ympäristöä paljon. Tieteellisten tutkimusten mukaan, lihan ja maidon tuotanto on vain 18% kaloreista ja 37% proteiinin sitoutumisesta, mutta käyttää samanaikaisesti 83% viljelysmaasta. Karja on myös vastuussa isosta kasvihuonekaasupäästöjen prosenttimäärästä. Yksi tapa, miten voimme edistää ympäristön pelastamista, on lisätä enemmän hedelmiä, vihanneksia ja maataloustuotteita ruokavalioomme. Tämä on terveellistä sekä hyödyllistä ympäristölle.

muovijätteet

Vuonna 2018 monet organisaatiot ja yksilöt pyrkivät vähentämään muovituotteiden käyttöä ja minimoimaan muovijätettä. Käytämme päivittäin tonneittain muovituotteita, joita ei kierrätetä. Monet näistä tuotteista joutuvat meriin ja jokiin, aiheuttaen valtavia ongelmia niiden ekosysteemille. Kalat syövät mikroskooppisen kokoista muovia, näin päätyen ruokaketjuun, jonka vaikutukset ovat vielä tuntemattomia. Meidän on kiinnitettävä erityistä huomiota. Kaikki muovituotteet pulloista pakkausmateriaaleihin, jotka voidaan kierrättää, täytyisi heittää roskakoreihin. Älä heitä uudelleenkäytettäviä tuotteita roskakoriin, joita olet käyttänyt vain kerran. Jos selaat internetiä, voit löytää monia vinkkejä, kuinka saat jonkin turhan asian muutettua joksikin muuksi. Voit myös välttää ostamasta tuotteita, jotka on pakattu turhaan muoviin ja valita jonkin muun, ystävällisemmän materiaalin käytön. Esimerkiksi, muovipillien sijaan voit käyttää metallisia, paperisia tai biohajoavia pillejä, säästäen maan resursseja. Ihmiskunnan täytyy kääntyä uusiutuvien energioiden puoleen. Aurinko, tuuli, vesi, sade, vuorovesi ja monet muut täydentyvät luonnollisesti ja ovat teoreettisesti rajoittamattomia. Niitä voidaan käyttää täyttämään ihmiskunnan virran, lämmityksen ja kuljetuksen tarpeet ilman perinteisten energialähteiden kielteisiä vaikutuksia. Uusiutuvien lähteiden katsotaan olevan siistimpiä ja niillä on pienempi jalanjälki maapallolla. Niitä pitäisi käyttää maailmanlaajuisesti, joko yksilöiden tai hallituksien kautta.

Miksi ympäristön tulevaisuus on tärkeää

Menneisyyden virheet ovat johtaneet meidät todella kriittiseen pisteeseen. Ilmaston lämpeneminen tekee planeetastamme kuumemman kuin ikinä. Se myös vaikuttaa jääpeitteiden sulamiseen ja voi edistää äkillistä merenpinnan nousua. Jos tätä ilmiötä ei pysäytetä ajoissa, monet kaupungit jäävät veden alle ja kärsimme monesta ihmis- ja eläinuhreista. Ihmisten häiriö ja hyväksikäyttö on myös johtanut monen eläinlajin sukupuuttoon kuolemisen tai ne ovat katoamisen reunalla. Sen lisäksi, eläinten kuolemalla voi olla vakavia seurauksia myös ihmisille. Katso esimerkiksi Amazonin sademetsää. Jos sen ekosysteemi häviää, menetämme yhden suurimmista hapinlähteistämme planeetassamme, mutta myös monia hyönteisiä ja kasvilajeja, jotka sisältävät hyödyllisiä aineita, joita voisimme käyttää lääketuotteissa.

maa voi puhdistaa itsensä

Kaikkien edellä mainittujen syiden takia uskomme, että on oikea aika aloittaa toiminta ja toteuttaa ratkaisuja ympäristön tulevaisuuden vuoksi. Meillä on käsitys siitä, että ympäristöllä on omat keinonsa puhdistaa itsensä, mutta niin ei ole. Ihmisille on kerrottava eri kanavien kautta, että jos emme toimi tarpeeksi nopeasti, pian ei ole enää mitään ympäristöä, joka siirtyisi lapsillemme ja tuleville sukupolville.